Het eerste seizoensdeel bracht niet waar ik op voorhand op gehoopt had. Naar mijn gevoel moest ik te veel de koers ondergaan i.p.v. de koers mee te maken. Mijn grootste troef, aanvallen en de wedstrijd lastig maken, kon ik nooit echt uitspelen. Ik kon wel 3 mooie derde plaatsen uit de brand slepen, maar toegegeven was het niveau telkens wat lager dan in andere koersen. Ondertussen is de oorzaak zo goed als gekend en werk ik samen met mijn entourage kei hard om mijn oude niveau weer te halen.

Vorige week zondag stond Paris-Roubaix nog op het programma. Voor mij was het de eerste keer dat ik deze ‘helleklassieker’ mocht rijden. Ik kon meeschuiven met een ruime kopgroep van 25 man na zo’n 65 kilometer koers. Op de kasseien brak onze groep in 2 en moest ik toch nog passen als de grote kanonnen gingen. Uit de achtergrond kwamen nog een aantal renners terug tot bij onze groep. Ik denk wel dat er een top 20 plaats had ingezeten, tot ik jammergenoeg ten val kwam in de laatste bocht op Carrefour de l’Arbre. Ik werd 24e. Gisteren reed ik ook nog Gullegem Koerse. In het begin voelde ik mijn benen van Paris-Roubaix en had de goeie vlucht gemist. Naarmate de koers vorderde voelde ik me beter worden. Ik kon nog wegrijden uit het uitgedunde peloton en werd 38e op 2 minuten van winnaar Yves Lampaert.

Ik voel dat mijn lichaam toe is aan wat rust en met de aankomende examens komt dit goed uit. Na de examens zal ik weer opbouwen en een stage in de Ardennen afwerken. Mijn eerste wedstrijd staat normaal gepland begin juli.

Cériel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *