Ondertussen ben ik aan mijn 5e wedstrijd van dit nieuwe seizoen toe. De vorige wedstrijden verliepen beter dan verwacht, aangezien ik in januari amper kon trainen omdat ik examen had.

Gisteren reed ik dus in Dottenijs. Een wedstrijd van 130 kilometer waarbij we eerst een grote ronde van 77 kilometer dienden af te werken en daarna nog 4 plaatselijke ronden van iets meer dan 13 kilometer. Nadat ik hier vorig jaar in de achtergrond verzeilde door een domme fout, was ik erg gemotiveerd om er dit jaar iets moois van te maken.

Al van bij de start lag het tempo verschroeiend hoog en na 15 kilometer scheurde het peloton. Ik was mee met de eerste groep van ongeveer een 25 tal renners, later in de wedstrijd kwamen nog renners terug waardoor we weer een omvangrijke groep hadden van zo’n 50 tal renners.

In de plaatselijke ronden kwam ploegmaat Vito Braet samen met een renner van Wallonie-Bruxelles ten val in een bocht waardoor er 7 renners konden wegrijden. Ik kon de valpartij net ontwijken maar moest heel hard remmen waardoor ik de aansluiting met de kopgroep niet meer kon maken. Er was niemand van onze ploeg mee in de kopgroep, als ploeg namen we initiatief om de kloof te dichten. We konden het gat verkleinen en het peloton scheurde in twee. Toen we de kloof bijna hadden gedicht liet ik me even uitzakken in onze groep om wat te bekomen van mijn inspanning. Jammergenoeg vallen ze op dat moment voor mij in een binnenbaan, ongeveer 6 renners lagen tegen de grond. Opnieuw kon ik de valpartij net vermijden maar moest voet aan grond zetten en ik kon niet direct passeren. Ik kwam in de geloste groep terecht en zag de kop van de koers niet meer terug. Heel erg ontgoocheld eindigde ik als 41e.

Na de koers kreeg ik te horen dat een aantal renners omver waren gereden. Deze ochtend las ik op Facebook dat één van hen (Stef Loos) overleden is. Dit relativeert alles. Mijn gedachten gaan uit naar vrienden & familie…

De volgende wedstrijd op mijn programma is de Youngster coast challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *