Nadat ik donderdag 7e werd op het PK tijdrijden, stond ik dit weekend aan de start van 2 klassiekers in Normandië. 

 

Zaterdag stond La Gainsbarre op het programma. Een wedstrijd van 168 km met nogal wat beklimmingen onderweg en zo’n 180 starters. Met nog 110 km te gaan trok ik in de aanval met nog 12 andere renners waaronder ook ploegmaat Jacob. We werkten goed samen en liepen tot maximum 2 minuten uit op het peloton en al snel werd duidelijk dat wij voor de overwinning mochten rijden. Op de laatste helling van de dag moesten een aantal renners afhaken waardoor we de finale ingingen met een groep van 9 renners. Tijdens de laatste 5 km verwachtte ik veel aanvallen, maar die kwamen er vreemd genoeg niet. Enkel Jacob had het lef om aan te vallen, maar de Fransen zaten snel op zijn wiel. In de sprint werd ik 2e na de Fransman Alain Riou, die reeds een profcontract bij Fortuneo tekende voor volgend seizoen. Hiermee was ik uiteraard zeer tevreden. Jacob werd 4e. Bovendien wonnen we ook nog het ploegenklassement.

 

Met La Gislard op zondag kregen we weer een zware koers voorgeschoteld. Al van in de eerste ronde reden ploegmaten Julien en Kjell weg en bleven heel de koers voorop. Straffe prestatie van beide renners!! Ik voelde al meteen dat het gevoel niet super was. Ik had wat zware benen na gisteren vooral in de eerste wedstrijdhelft. Ik sprong een aantal keer mee in een tegenaanval maar deze werden telkens teniet gedaan. Toen opnieuw een grote groep van ongeveer 20 renners wegreed had ik de boot gemist. Met nog 2 ronden te gaan kwam ik er wat door. In de laatste ronde probeerde ik nog voor het peloton te eindigen, maar op 200 meter werd ik teruggepakt en finishte als 44e…

 

Ik wil bijdeze ook nog de verzorgers, mecaniciens, de ploegleider en ploegmaten bedanken voor dit top weekend en de goede zorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *