Gisteren stond de Handzame Challenge op het programma. Een wedstrijd van 151 km verdeeld over 96 kilometer in lijn en 4 plaatselijke ronden. Ik was zeer gemotiveerd voor deze koers en ging de dag op voorhand nog eens gaan verkennen met de auto. Ik wou niet dezelfde fout maken zoals vorige week en me dus niet laten verrassen door de wind. Daarom koerste ik attent voorin. Maar er stond te weinig wind om het verschil te kunnen maken. Na 80 kilometer kwam de Steenstraat. Ik draaide als 2e op om me andermaal niet te laten verrassen. Maar weer bleef het peloton samen. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden probeerde ik het zelf en reed even voorop met 3 andere renners. Deze ontsnapping hield niet lang stand omdat er niemand vertegenwoordigd was van Lotto. Een ronde later schoof ik mee met iemand van Lotto en in verschillende schuifjes kwam een kopgroep van 13 tot stand met ook ploegmaten Thimo en Sasha erbij. We namen snel 40 seconden. Ik voelde me heel goed en wist dat er een mooie ereplaats inzat. Tot het de laatste bocht (op 3 km van de meet) misging. Door een olievlek op de weg sloeg ik onderuit, samen met nog 3 anderen. Ik nam snel terug mijn fiets en probeerde nog voor het peloton te eindigen. Op 100 meter van de meet werd ik teruggepakt en eindige als 48e… Het gevolg van de val is dat ik mijn pink gebroken heb en ik moet geopereerd worden en zal dus even out zijn. Gelukkig kan ik mij troosten met het feit dat de ploeg het super gedaan heeft. Sasha won en Thimo werd 3e!

One Comment on “Handzame challenge

  1. Spoedig herstel Klasbak .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *