Doordat Antoine ziek verstek moest geven voor de interclub in Dottenijs, werd ik zaterdag nog opgebeld door ploegleider Kenny om er te starten. Nadat ik vorige week 8e werd in Vollezele, zakte ik ambitieus af naar Dottenijs. Ik was van plan om me de eerste koershelft rustig te houden zodat ik de finale relatief ‘fris’ kon aanvatten. Daarom zat ik na de eerste keer Mont Saint Aubert veel te ver achteraan en direct daarna volgde een lang stuk met zijwind. Het peloton verbrokkelde en ik zag alles vanop afstand gebeuren, maar zat te ver om te reageren. Uiteindelijk waren er 2 groepen en ik was de enige van onze ploeg die de boot had gemist. Met de 2e groep kwamen we op een bepaald moment wel nog tot op 10 seconden van de eerste groep, maar aangezien ik 5 ploegmaten in de eerste groep had zitten was ik niet van plan mee te werken… Heel spijtig dat ik niet direct mee was, want ik voelde me zeker niet slecht. De andere renners deden het uitstekend, Kjell werd knap 2e en de anderen eindigden allemaal in de top 20. Ik werd heel teleurgesteld als 59e afgevlagd. Ik heb geleerd uit mijn fouten en hoop om dit zeker niet meer tegen te komen in de toekomst…

Hopelijk volgende keer beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *