Mijn eerste wedstrijd bij de beloften. Zonder verwachtingen zakte ik af naar Emelgem. Ik had wel zelfvertrouwen omdat ik voor het eerst een heel goeie winter kende. Ik werd niet ziek en ik heb geen blessures gehad. Al vanaf de eerste ronde lag het tempo hoog. Ploegleider Wim Feys vertelde ons voor de wedstrijd dat de beslissende ontsnapping wel eens snel gevormd kon worden. Ik probeerde me dan ook goed vooraan te houden. Toen na 3 van de 18 ronden ongeveer 15 renners wegreden, wist ik dat dit wel eens de goeie vlucht kon zijn. Ik schoof mee met de eerstvolgende tegenaanval. Na een halve ronde achtervolgen sloten wij ook aan bij de kopgroep. In de kopgroep ook ploegmaten Julien Van Den Brande, Jacob Relaes, Thimo Willems, Guillaume Seye en Lothar Verhulst. Kjell Van Driessche viel jammergenoeg weg door een lekke band. Het draaide vooraan goed rond en de voorsprong ging snel richting de minuut. Een achtervolgende groep kwam in de finale wel nog tot op 30 seconden. Lotto had hun trein op de rails gezet (voor sprinter Alfdan De Decker, die ook de wedstrijd won) waardoor aanvallen bijna onmogelijk werd. In de sprint werd ik 9e. Ik ben zeer tevreden met dit resultaat en had dit niet verwacht als eerstejaars… De eerstvolgende koers op mijn programma is op zondag 25 februari: Gent-Staden. 

2 Comment on “Clubkampioenschap Emelgem

  1. Echt goede renner! Met veel progressiemarge! Hopelijk zien we nog veel van hem dit jaar

  2. Succes in Staden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *